ראשי » עיצוב פנים » עיצוב ותכנון חדר הממ"ד

עיצוב ותכנון חדר הממ"ד

חדרים מוגנים, שפעם נחשבו למקלט חירום בלבד, התפתחו. כיום הם משולבים בצורה מתוחכמת במרקם החיים היומיומיים מבלי להקריב את מטרתם העיקרית. עם זאת, אנחנו רואים שהמשימה של עיצוב ותכנון חדר ממ"ד היא לא כל כך קלה. כולנו ברור שאנחנו רוצים וצריכים חדר כזה בבית, אך לא נרצה שהוא יהפוך להיות מחסן. זה נשמע לכם מוכר וגם אתם זקוקים לעזרה בעניין הזה? כדאי שתדעו: עיצוב פנים של ממ"ד זו עבודה שדורשת תשומת לב וידע נרחב.

עיצוב ותכנון ממ"ד תוך הקפדה על הנחיות הבטיחות

הבסיס של כל חדר ממוגן הוא ההקפדה הבלתי מתפשרת על הנחיות הבטיחות שנקבעו. פרוטוקולים אלה אינם שרירותיים; הם תוצר של שנים של ניסיון אדריכלי וניהול אסונות, שנועדו להבטיח הגנה מרבית בזמן משבר. שלמותו המבנית של החדר, מקירות הבטון המזוין ועד לדלתות ולחלונות העמידים בפיצוץ, אינה ניתנת למשא ומתן. מאז 2010, התקנות מחייבות לכלול מערכת אוורור וסינון, עדות לאופי המשתנה של צורכי הבטיחות. התעלמות מהנחיות אלה עלולה להוביל להשלכות חמורות. כל שינוי שפוגע במעטפת החדר, כגון שינוי חלונות או דלתות, עלול להיות קטלני בזמן חירום. זה לא רק עניין של התוצאה המיידית של אסון אלא גם ההשלכות לטווח הארוך. לכן, כאשר מדברים על עיצוב ותכנון חדר הממ"ד, יש לקחת זאת בחשבון. בנוסף, כשפונים אל חברת ישראמיגון להזמין שירותי בניית ממ"ד, יש לשים לב גם לתכולת החדר. עיצוב פנים הממ"ד לא יכול לכלול חומרים מסוכנים או דליקים, שכן התכולה בחדר חייבת להתאים לייעוד שלו.

רוצים לקבל הצעת מחיר משתלמת לעיצוב הממ''ד? השאירו פרטים

עיצוב פנים של ממ"ד תוך גמישות ופונקציונליות

המושג של חדר מוגן חרג מתפקידו המסורתי כמקום מסתור חירום בלבד. חדרים מוגנים של ימינו מתוכננים להיות גמישים בדיוק כפי שהם בטוחים. לכן, כאשר חושבים על עיצוב פנים של חדר ממ"ד ניתן להסב אותו לשימושים שונים. אנחנו רואים לא פעם שאנשים עוסקים במשימה של עיצוב ותכנון הממ"ד כך שהוא יהיה כמה שיותר שמיש. ואכן, חדרים אלה מסוגלים לשמש כחדר שינה, חדר אורחים או חדר עבודה. גישה רב-תכליתית זו מבטיחה שהחדר המוגן הוא חלק אינטגרלי ממרחב המחיה של הבית. הוא לא רק אזור מוגן, אלא גם חדר שיכול לשמש אותנו בחיי היומיום. מה שכן, כדי שזה יקרה, כמובן שצריך לתכנן את החדר הזה בקפידה מראש ולעצב אותו בהתאם. עיצוב ותכנון הממ"ד זה הצעד הראשון. מה תהיה הפונקציה שלו בחיי היומיום שלנו? האם זה יהיה חדר העבודה? חדר השינה? או שאולי הוא יהיה בכלל חדר הילדים?

עיצוב ותכנון הממ"ד תוך התאמתו לחיי היומיום

עיצוב פנים של ממ"ד דורש, אם כן, החלטה מקדימה. למשל, האם אנחנו רוצים שזה יהיה המרחב שבו הילדים שלנו ישחקו? במידה וכן, כדאי יהיה לשלב בחדר הזה תאורה מתאימה, כולל עיצובים מיוחדים. אחד מהקשיים בעיצוב הממ"ד, אלה הם קירות הבטון הלבנים שלו. אי אפשר לתלות על הקירות הללו תמונות ולכן לא פעם חדרי הממ"ד נשארים לבנים. עם זאת, כדאי לדעת שניתן לשלב בממ"ד, במיוחד אם הוא יהיה חדר הילדים, גם טפטים על הקירות. כך החדר יהיה צבעוני, מזמין ונעים יותר למשחקים. כל עוד תחליטו מראש מה תעשו בממ"ד בחיי היומיום, תוכלו לעצב אותו היטב. תכנון ועיצוב של חדר הממ"ד זה אתגר לא קטן, בין היתר בגלל מגלות החלון והדלת. לכן, לעיצוב החדר הזה כדאי יהיה לפנות אל המומחים ולהיעזר בידע ובניסיון שהם מביאים איתם.